Cum arata Calendarul Zilelor Libere Oficiale in 2016

Targurile de Job-uri sunt o ocazie extraordinara pentru candidatii aflati in cautarea unui loc de munca, din mai multe motive. In primul rand, astfel fe evenimente iti ofera nenumarate oportunitati dintre care tu o poti alege pe cea care ti se potriveste cel mai bine. In al doilea rand, ai ocazia sa intalnesti candidati cu aceleasi pasiuni si interese ca si tine, sa interactionezi cu ei si sa aflii noutatile domeniului de care esti pasionat. Cel mai important este, insa, ca iti ofera sansa de a intalni angajatorul fata in fata, de a-i expune planurile si curiozitatile tale direct – nu prin intermediul unei foi de hartie sau unui mail bine redactat.

Totul depinde de cat de bine stii tu sa te vinzi la un astfel de eveniment. Subiectul care nu trebuie, insa, atins la un targ de job-uri este insa concediul. Niciun angajator nu vrea sa stie ca te gandesti in primul rand la cat de multe zile libere iti doresti si la cat de mare vrei sa fie salariu si abia apoi la cat de mult te poti dezvolta tu in compania respectiva sau cat de tare iti doresti sa contribui la proiectele dezvoltate. Asta nu inseamna, insa, ca nu trebuie sa fii informat cu privire la drepturile tale. Iar unul dintre aceste drepturi este cel la zile libere legale. Iata cum arata Calendarul Zilelor Libere Oficiale in 2016:

Anul Nou
– 1 ianuarie – vineri
– 2 ianuarie – sambata

Ziua Unirii
– 24 ianuarie – duminica

Pastele
– 1 mai – duminica
– 2 mai 2016 – luni

Ziua Internationala a Muncii
– 1 mai – duminica

Rusaliile
– 19 iunie 2016 – duminica
– 20 iunie 2016  – luni

Vezi calendarul zilelor libere in 2016 in varianta completa pe Hipo.ro >>

Anul incepe cu o zi de vineri libera, ceea ce inseamna un weekend prelungit pentru salariati. Tot in luna ianuarie, in cea de-a doua parte, romanii celebreaza Ziua Unirii, care pica, insa, duminica.

Primavara aduce si ea o zi declarata libera – 2 mai, a doua zi de Paste. Pentru ca Ziua Internationala a Muncii pica in aceeasi zi cu Pastele Ortodox, ea va fi celebrata duminica. Mini-vacanta de 1 Mai a salariatilor romani este, deci, cumulata de sarbatorile pascale in 2016.

Daca vrei sa afli pe ce pozitie se afla Romania in topul mondial in ceea ce priveste numarul de zile libere acordat angajatilor, consulta articolul despre zilele legale libere de pe Hipo.ro.