Ce te invata targurile de job-uri despre programele de Internship in 2016?

Programul de Internship la Guvern continua si in 2016, cu 150 de pozitii deschise in 43 de departamente. Aceasta este oportunitatea ta sa iti gasesti locul potrivit si cariera pe care ti-ai dorit-o. Iar daca ai participat la targurile de job-uri din aceasta primavara, cu siguranta ai avut cateva lucruri de invatat despre programele de internship derulate si despre modul in care te poti pregati pentru ele:

Programele de Internship sunt la fel de importante ca orice alt job

Tot mai multe companii deruleaza programe inedite de internship pentru a ajuta studentii si absolventii sa isi gaseasca job-ul visat. La fel cum angajatorii acorda acestor programe la fel de multa importanta ca oricarei pozitii deschise in companie, la fel ar trebui sa faci si tu. De aceea, CV-ul tau trebuie sa fie complet si sa fie insotit de o scrisoare de intentie pentru pozitia pe care vrei sa o ocupi in cadrul programului de Internship la Guvern.

Trebuie sa te prezinti impecabil la interviu

Asa cum si in cadrul targurilor de cariera este indicat sa te prezinti exact ca pentru un interviu – aceste tipuri de evenimente oferindu-ti, practic, acces la zeci de interviuri in aceeasi zi – si in cazul programului de internship la Guvern in 2016 trebuie sa te comporti exact ca la un interviu de angajare. Intregul proces incepe cu aplicatia ta si se finalizeaza cu integrarea in echipa, de aceea trebuie sa fii atent la toti pasii pe care ii faci.

Pune intrebari si arata-ti interesul

Dupa ce aplicatia ta este selectata, momentul intalnirii cu persoanele responsabile de selectia candidatilor iti va da sansa nu doar sa demonstrezi ca ceea ce ai trecut in CV este adevarat, ci si sa afli mai multe despre programul de internship la Guvern in sine. Intrebarile pe care le pui te vor scoate in evidenta si vei avea chiar ocazia sa ramai in echipa care se va ocupa de trainingul tau pe perioada programului!

Profita din plin de toate oportunitatile pe care le intalnesti si nu rata ocazia de a aplica la Programul Oficial de Internship la Guvern in 2016!