Cum sa iti pregatesti CV-ul pentru targurile de joburi in 2017

Targurile de joburi reprezinta una dintre cele mai interesante modalitati prin care poti obtine interviuri care sa-ti creasca sansele de a dezvolta o cariera de succes. Unul dintre cele mai importante avantaje pe care ti le ofera un targ de joburi off line, fata de unul virtual, este ca poti lua pulsul potentialului viitor mediu de lucru prin interactiunea directa cu reprezentantii companiei, dar si prin observarea modului in care acestia se comporta la nivel colegial.

Mai mult, la targurile de joburi gasesti foarte multi angajatori din domenii diverse care isi prezinta oferta de locuri de munca si programe de internship. Este o oportunitate care nu trebuie ratata fie ca esti proaspat absolvent, fie senior. Companiile angajeaza pe diferite niveluri de cariera, fiind interesate de oameni pregatiti, seriosi si interesanti. Si cum poti arata mai usor asta daca nu prin CV. Acesta este principalul atu pe care il poti avea la targurile de joburi.

Totusi, chiar daca experienta te recomanda pentru un anumit job, ai grija la detalii. Exista cateva lucruri in CV-urile candidatilor care nu sunt deloc pe placul angajatorilor. In primul rand, greselile de scriere. Fara typo-uri, pentru ca din start o sa fii considerat neglijent, neatent, dezinteresat, iar companiile nu isi doresc astfel de angajati. Conform raportului piata fortei de munca 2017, angajatorii sunt interesati de candidati proactivi, cu excelente abilitati de comunicare, cu o atitudine pozitiva si cu dorinta de a invata si a experimenta alaturi de echipa din care fac parte. Astfel ca ai grija ca din CV-ul tau sa reiasa aceste lucruri, pe cat posibil.

Trebuie sa ai datele actualizate, trebuie sa ai un email cat mai profi, de preferat cu numele tau, fara alte pseudonime deloc inspirate, trebuie sa ai o fotografie mai putin serioasa decat cea de buletin, dar nici una de la petrecere cu prietenii. Prima parte a CV-ului este foarte importanta pentru ca ea este cea care ii convinge sa citeasca mai departe pentru a te cunoaste mai bine.

Pentru a obtine un loc de munca in 2017 este necesar sa lasi tiparele deoparte. Fii creativ! Chiar daca alegi un format standard de CV, incearca sa accentuezi cuvintele cheie, ai grija ca informatia sa fie structurata intr-un mod placut vizual, dar, totusi, sa urmeze un fir logic. Nu te complica in exprimare, dar nici sa nu utilizezi un limbaj jargonic. Foloseste-te de capacitatea de a sintetiza informatia. Nu trebuie sa scrii in CV decat informatiile relevante pentru pozitia la care aplici. Reciteste cerintele jobului si gaseste acele detalii din experienta si studiile efectuate care sa fie reprezentative, elocvente. Nimanui nu-I place sa citeasca un CV care are foarte multa informatie. Prin CV trebuie doar sa captezi atentia. Poti determina prin scrisoarea de intentie care insoteste CV-ul, apoi vei convinge la interviu.

Si nu uita! Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania, revine în primavara aceasta cu trei noi ediții în Timisoara, Bucuresti si online, prin targul virtual de joburi la nivel național:

  • Angajatori de TOP Timisoara: 17-18 martie, Centrul Regional de Afaceri Timisoara
  • Angajatori de TOP Bucuresti: 24-25 martie, Sala Palatului
  • Angajatori de TOP Virtual: 3-16 aprilie, pe hipo.ro.

Asa ca profita de aceasta ocazie excelenta si de sfaturile oferite pentru convingerea angajatorilor si te asteptam la standurile cu cele mai ravnite joburi în 2017.

Descarca gratuit Raportul Hipo.ro Piata fortei de munca >>