Program Targ de Joburi – Angajatori de TOP Bucuresti

Săptămâna aceasta, vineri și sâmbătă, pe 23-24 martie la Sala Palatului, are loc cel mai mare targ de de joburi din Bucuresti –  Angajatori de TOP. Ediția cu numarul 24  va reuni 130 de companii şi peste 6000 de oportunităţi de carieră.

Ne intalnim vineri 23 si sambata 24 Martie 2018, in incinta Salii Palatului Bucuresti, Sector 1, str. Ion Campineanu, Nr. 28.

Programul targului de joburi Angajatori de TOP:

Vineri 23 Martie 2018 – 10:00 – 18:00 – Sala Palatului
Sambata 24 Martie 2018 – 10:00 – 17:00 Sala Palatului (Accesul in Sala Palatului sa va face pana la ora 16:50)

 

Vineri și sâmbătă, în cadrul târgului de carieră Angajatori de TOP vor fi deschise peste 6000 de oportunităţi de carieră. 10% dintre joburi sunt deschise candidaţilor cu peste 3 ani experienţă, 18% persoanelor cu 1-3 ani experienţă, 66% sunt joburi pentru candidaţii entry-level, iar 6% sunt poziţii în cadrul programelor de internship. Ccompaniile prezente au deschise și poziții de middle management în cadrul ediției din această primăvară Angajatori de TOP, 58% dintre angajatori au astfel de oportunități de carieră. Pentru aceste poziții, companiile vor recruta candidați care dețin abilități de coordonarea a unei echipe: Team Leader, Project Manager, Area Sales Manager, Retail Manager, Business Development Manager, Division Manager sunt câteva dintre joburile pe care le vor avea deschise.

Indiferent de nivelul de experienţă sau domeniul de activitate, în cadrul evenimentului candidaţii au posibilitatea să aplice la o diversitate de oportunităţi, în domenii precum: Contabilitate – Finante, Customer-support, Inginerie, IT Software, Consultanta, Resurse Umane, Telecom, Vanzari, Controlul calitatii, Marketing, etc. În privința diversității programului de lucru, majoritatea companiilor au poziții full time (92%), însă sunt companii care au deschise joburi care presupun un program de lucru flexibil, 39% sunt joburi part-time, 39% sunt joburi pe o perioadă determinată și 26% work from home. Oferta companiilor este variată și din punct de vedere geografic. Pe lângă pozițiile deschise în București, companiile prezente la Angajatori de TOP au planuri de relocare, în oraşe precum: Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Brașov, Craiova, Ploiești.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, nevoia de recrutare a crescut, iar accentul este atât pe recrutarea de profesioniști, dar și de tineri absolvenți și persoane entry-level. În privința acoperirii pozițiilor deschise, dezechilibrul actual dintre numărului scăzut de candidați cu un anumit profil și numărul mare de oportunități de carieră determină dificultăți în recrutare. Pentru 29% dintre companiile prezente la Angajatori de TOP pozițiile pentru care întâmpină dificultăți în procesul de recrutare sunt cele adresate candidaților senior, 29% dintre companii au spus că întâmpină dificultăți pentru pozițille middle-level, iar 41% au afirmat că pozițiile entry-level sunt cele care le ridică dificultăți.

Ediția aceasta participanții au câteva motive întemeiate să participe la eveniment:

  • Dimensiunea evenimentului: numărul și diversitatea companiilor prezente. 130 de companii cu planuri de recrutare în domenii de activitate diverse de la IT & Telecom, Servicii și BPO, Finanțe-Bănci, FMCG, Retail, Inginerie & Automotive, Logistică, Audit & Taxe , Marketing vor fi prezente la Angajatori de TOP București.
  • Peste 6000 de joburi şi oportunităţi de carieră pentru toate nivelurile de experiență;
  • Sesiuni de dezvoltare profesională și personală: peste 35 de workshopuri și conferințe.  În funcție de aria de interes, cei care vor participa la eveniment pot alege dintr-o multitudine de tematici, susținute de traineri din companii, manageri de departamente sau chiar CEO. Câteva dintre companiile care vor susține workshopuri sau conferințe, vineri și sâmbătă la Sala Palatului sunt: P&G, IKEA, HP Inc., Deloitte Romania, G2-Travel, Kellogg’s, Wipro LTD, EY România, Michelin România, DB Schenker SSC, Federal-Mogul Motorparts, Oracle, Henkel România, Genpact, Schneider Electric, Nestle România, BCR, Coca-Cola HBC România, DXC Technology, SAP, Ericsson, Harman, Societe Generale European Business Services (SG EBS), Accenture, TELUS International Europe, Allianz Technology SE Munchen Sucursala București, Secure Works, Computer Generated Solutions România, BearingPoint, Veeam Software, UniCredit Business Integrated Solutions, Concentrix, Total Global Services Bucharest, Stefanini România.

Participarea la workshopurile de cariera şi conferinţe este gratuită, iar programul și detalii despre sesiuni pot fi găsite aici: https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti/conferinte_seminarii;

  • Sesiuni gratuite de consiliere în carieră. La standul CV Experts vor fi prezenți 4 specialişti cu vastă experiență în recrutare, care vor oferi candidaților recomandări cu privire la modalitatea de redactare a CV-ului și sfaturi despre cum să treacă cu succes peste procesul de recrutare;
  • Zonă special amenajată unde vizitatorii își pot face gratuit o poză profesională pentru CV sau LinkedIn. Poza inserată în CV sau pe profilul de LinkedIn poate fi acel detaliu care face diferență. Specialiștii în recrutare recomandă evitarea pozelor tip buletin, pozele din concedii sau din alte contexte sociale. Pot fi situații în care alegerea nepotrivită a pozei îi determină pe recrutori să nu mai citească informațiile despre experiența și despre studiile candidatului. Pentru a evita astfel de situații, în cadrul Angajatori de TOP, candidații au posibilitatea să își facă o poză profesională, în ținută business, la etajul 2, în cadrul unui studio photo special amenajat.

O parte dintre angajatorii care pot fi întâlniţi vineri și sâmbătă la Sala Palatului sunt: Accenture, Adecco, Allianz Technology, AMAZON, AMOMA.com, Auchan, Automatic Data Processing (ADP) Romania, Avira, Baneasa Shopping City, BCR, BearingPoint România, Bitdefender, Blue Projects, British American Tobacco, Carrefour România, Comdata Group România, Competence Call Center, Computer Generated Solutions România, Concentrix, DB Global Technology, DB Schenker SSC, DXC Technology, ENGIE, Ericsson, Euromaster, EY România, Federal Mogul, FEV ECE Automotive, FINASTRA, G2-Travel, Genpact, Grup Renault România, Harman, Henkel, Hewlett Packard Enterprise – HPE (România), HP Inc, Huawei, IKEA, Ipsos, JTI România, Kaufland România, Kellogg’s, Leroy Merlin, Lidl România, McDonald’s in Romania, Michelin România, Microsoft, Nestle, Nobel, Noriel, Oracle, P&G România, Peek & Cloppenburg, PepsiCo, Philip Morris, Photo Hotel, Playtika, Pro Credit, Raiffeisen Bank, Randstad România, Romfracht, Schneider Electric, Secure Works, SNC Lavalin, Societe Generale European Business Services, Stefanini, Stericycle România, TBI Bank, Team Extension, Teleperformance, TELUS International Europe, Telus International Europe (standul Voxpro), Total Global Services Bucharest, TTTech Development Romania, UniCredit Business Integrated Solutions, Veeam Software, WALTER GROUP Austria, Winarrow, Wipro Automotive Excellence Center, Wipro LTD, WNS Global Services România.

Cei care sunt în căutarea unui job se pot înscrie gratuit online, pe pagina targului de joburi şi pot participa la eveniment în baza CV-ului tip Barcode pe care îl pot descărca din contul lor de pe www.hipo.ro

 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 11 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

  • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București și Timișoara;
  • DevTalks, eveniment care reunește 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, Cloud computing și Big Data ;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.