Targ de joburi Timisoara 2018

70 de Angajatori de TOP participă la targul de joburi din Timisoara – C.R.A.F.T., pe 16-17 martie 2018

 

 Cel mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP, revine în Timișoara pe 16-17 martie la Centrul Regional de Afaceri. Angajatori de TOP Timişoara reuneşte 70 de companii, cei mai mulți angajatori își desfăsoară activitatea în Inginerie şi Producţie, IT, Retail, Automotive, Servicii şi BPO, FMCG.

 

„Din experientă, am observat că există foarte mulți candidați care nu aplică, fie pentru că nu au încredere în propriile abilități, fie pentru că nu sunt corect informați. Mesajul principal al evenimentului din această primăvara este “Ai mai multe skill-uri decât crezi! Vino să iei și jobul”. Ediția aceasta ne propunem, alături de partenerii nostri, și un rol educațional prin care să le oferim candidaților informații și sfaturi utile care îi vor ajuta în obținerea jobului dorit” a declarat Dragoș Gheban, Managing Partner Catalyst Solutions, companie care organizează targul de joburi Angajatori de TOP.

În privința skill-urilor, competențele căutate de angajator la un candidat pot fi împărțite în hard skills și soft skills. Competențele hard variază de la un domeniu de activitate la altul, în schimb, competențele soft sunt aplicabile majorității industrilor, indiferent de nivelul de experiență, atât profesioniștilor, cât și studenților și absolvenților. Persoanele care au aceste abilități soft dovedesc o performanță mai bună la locul de muncă și au mai multe șanse de a urma un parcurs profesional de succes. De aceea companiile își doresc să identifice candidați care dețin astfel de compentențe, încă din primele etape ale procesului de selectie. În urma datelor primite de la companiile participante la Angajatori de TOP Timişoara a rezultat că soft skill-urile pe care le urmăresc, în etapele de selecție și recrutare sunt: Orientarea către clienți 53%, Lucrul în echipă 47%, Agilitate și adaptabilitate 47%, Modul efectiv de comunicare 41%, Învățare continuă 41%, Planificare și organizare 29%.

În ceea ce privește hard skill-urile pe care angajatorii le urmăresc la candidați, în procesul de selecție și recrutare acestea sunt: Computer skills (Outlook, Microsoft Word, Microsoft Excel, PowerPoint) 88%, Limbaje de programare (Java, C++, Smalltalk, PHP, .NET) 41%,  Cunoștințele de limbi străine 41%, Project Management (Waterfall, Agile, SCRUM Methodology, Business analysis knowledge, certificari PMP, PRINCE etc) 29% și Cunoștințe de contabilitate sau Raportare Financiară 29%. Referitor la hard skill-uri, 82% dintre angajatori au spus că au programe sau cursuri în cadrul companiei pe care le oferă pentru dezvoltarea tehnică a angajaților.

Cele mai căutate abilitățile pe piața muncii în următorii 10 ani. În ceea ce privește anumite competențe, acestea vor deveni foarte importante în următorii 10 ani, iar deținerea lor poate face diferența între a păstra sau pierde un job. Este necesară o dezvoltare continuă a acestor competențe pentru ca un candidat să rămână competitiv pe piața forței de muncă. Analiza realizată cu ajutorul companiilor prezente la Angajatori de TOP Timișoara atrage atenția asupra importanței pe care angajații trebuie să o acorde modului în care își gestionează propria carieră, respectiv atenția constantă la tendințele și modul în care evoluează industria în care își desfășoară activitatea.  Companiile care vor fi prezente ediția aceasta la Angajatori de TOP Timișoara au realizat un top al celor mai căutate competențe pe piața forței de muncă în 2018: 

 • Capacitatea de adaptare la diferite sarcini şi de a găsi soluţii inovatoare – 59%
 • Abilitatea de a lucra în medii culturale diverse – 59%
 • Întelegerea sarcinilor și orientarea către rezultate – 41%
 • Agilitatea în învățare – 41%
 • Flexibilitatea cognitivă – abilitatea unei persoane de a se gândi la mai multe concepte simultan – 29%
 • Abilitatea de a acționa într-un mediu de business cu un nivel de previzibilitate mai scăzut – 29%

La Angajatori de TOP participă companii multinaționale și locale, care activează în domenii de activitate diverse, precum: Inginerie, IT, FMCG, BPO, Retail, Financiar – Bancar, Audit şi Consultanţă,

Peste 70 de companii vor fi prezente la Angajatori de TOP Timisoara, iar câţiva dintre cei care pot fi întâlniţi pe 16-17 martie la C.R.A.F.T. sunt: Adient, Auchan România, Azur, BeeSpeed, Bosch Service Solutions, Coca-Cola HBC România, Continental, DEUTSCHE TELEKOM SERVICES EUROPE – ROMANIA, Elektrobit Automotive Romania, Flex, Frigoglass, HELLA, Huawei, Kaufland România, Lidl România, McDonald`s in Romania, MGI Coutier, Microsoft, Nokia, Plexus, Raiffeisen, Rewe Penny, SSI, Toluna, WALTER GROUP Austria, Wipro Automotive Excellence Center, Wipro LTD, Yazaki Component Technology. Ediția acesta sunt angajatori care participă pentru prima dată la eveniment, iar printre aceștia menționăm: Lasting Software, SAP România și Mega Image.

Cei care sunt în căutarea unui job se pot înscrie gratuit online, pe https://www.hipo.ro/locuri-de-muncă/angajatoridetop/timişoara şi ulterior pot participa la eveniment în baza CV-ului tip Barcode.

 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 11 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

 • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
 • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București și Timișoara;
 • DevTalks, eveniment care reunește 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, Cloud computing și Big Data ;
 • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;
 • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.