TARGURI DE JOBURI DIN ROMANIA

TARGURI DE JOBURI DIN ROMANIA

Ai absolvit facultatea si nu stii clar in ce domeniu vei lucra? Care sunt companiile de top angajatoare, dar mai ales, ce oportunitati de cariera ai pe viitor? Daca ti-ai pus vreodata una din aceste intrebari inseamna ca esti un student sau proaspat absolvent si cauti o directie care sa iti aduca rezultate cat mai rapide viitoarei tale cariere. Intr-o perioada in care din ce in ce mai multi studenti sau absolventi sunt in mare cautare de promovare pe piata muncii pentru a-si consolida o cariera timpurie, targurile de joburi promit interactiunea directa intre participant si firma angajatoare. Astfel, daca si tu te numeri printre cei in cautarea unui job, vrei sa fii in contact cu cererile pietei sau daca vrei sa iti croiesti calea catre cariera ta, am compilat o lista a celor mai cautate si mai de succes targuri de joburi care se vor desfasura si in anul 2014.

Targul de joburi – Angajatori de TOP Bucuresti (17-18 Octombrie, Sala Palatului)

Targul de joburi – Angajatori de TOP Iasi (24-25 octombrie, Atrium Palas)

Targul de joburi – Angajatori de TOP  Timisoara (31 octombrie – 1 Noimebrie, Centrul Regional de Afaceri)

Cererile angajatorilor sunt in continua schimbare, iar daca esti student, absolvent si nu numai, o discutie cu reprezentantii companiilor iti poate oferi in primul rand o perspectiva asupra pietei fortei de munca, informatii utile despre cum poate evolua cariera ta in cadrul companiei si o modalitate prin care cunosti profesionisti in domeniul tau de interes.

In acest sens, Catalyst Solutions ofera un raspuns la aceasta nevoie dezvoltand unul din cele mai mari si de succes targuri de joburi din Romania: Angajatori de TOP .
Angajatori de TOP reprezinta cel mai mare targ de joburi din Romania ce reuneste la fiecare editie peste 100 dintre cei mai doriti angajatori si 15,000 de tineri profesionisti. Astfel, proiectul a inceput cu dorinta de a oferi un instrument profesionist companiilor si candidatilor care doreau sa interactioneze in mod direct, deoarece, in acea perioada, piata cerea un eveniment credibil, organizat la standarde ridicate de calitate si cu rezultate previzibile. Dupa 16 editii, peste 100 de companii angajatoare si 15000 de participant, Angajatori de TOP reprezinta cel mai mare targ de cariera din Romania.
Din evaluarile companiilor “Angajatori de TOP” este evenimentul care produce cele mai bune rezultate din punct de vedere al recrutarii fiind considerat evenimentul de referinta in Romania.

De ce Angajatori de TOP?

Angajatori de TOP se diferentiaza de alte evenimente de recrutare iesind in evidenta prin calitatea companiilor participante – sunt prezente companii lider de piata din cele mai importante industrii din Romania – si in acelasi timp prin targetul de tineri profesionisti pe care il atragem – tineri cu studii superioare, cu sau fara experienta, tineri cu rezultate deosebite in timpul anilor de studiu si experienta internationala.
Targul are doua editii anuale, primavara si toamna si se desfasoara in Bucuresti, Iasi si Timisoara unde cele mai importante industrii prezente sunt IT, FMCG, Consultanta, Telecom, Banking, Tehnic/Industrial, Servicii&BPO. Finalmente, incepand cu primavara anului 2013 are o editie virtuala anuala destinata comunicarii candidatilor din toata tara cu angajatorii de top si reprezentantii lor!

Alte targuri de joburi din Romania organizate in 2014:
Nationale
Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi
JOBSHOP
TARGUL DE CARIERE
BURSA LOCURILOR DE MUNCA AJOFM
BESTENGINEER
CARIERE IN ALB

Locale

ZILELE CARIEREI IN IMOBILIARE
ADFAIR
EDU2JOB
TARG DE JOBURI IN VANZARI DIRECTE
UNIFEST POLITEHNICA
INTERNSHIP & JOB ASE
ZILELE CARIEREI
TARGUL DE JOBURI LSAC

 

Bursa locurilor de munca
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza in fiecare an Bursa Generala a Locurilor de Munca, eveniment care se adreseaza tuturor persoanelor in cautarea unui loc de munca. Actiunea este organizata de catre toate cele 41 de agentii judetene, precum si cea a municipiului Bucuresti. Astfel, evenimentul este organizat atat pentru persoanele tinere, student sau proaspat absolventi interesate de un inceput de cariera cat si pentru indivizii cu destula experienta pe piata muncii.

Targul de cariere
Targul de Cariere TDC  se adreseaza companiilor interesate de recrutare eficienta si de pozitionare ca angajator preferat in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, cu studii superioare absolvite sau in curs, majoritatea cu experienta de munca. Lansat la Cluj în 2006, TdC a devenit în decursul celor 9 ani de activitate o importantă rețea de evenimente de carieră bianuala din România și Republica Moldova, adunând până în prezent 85 de ediții în 20 de orașe. Astfel, prin intermediul activitatilor din cadrul TdC (workshopuri, conferinte, etc.) se vrea realizarea unui contact direct cu tinerii interesați de a cunoaște compania și de a primi informații relevante în plan profesional.

BESTEngineer
BESTEnginee este singurul eveniment dedicat in totalitate inginerilor si expertilor IT si are scopul de a reuni timp de 2 zile companii nationale si multinationale, care au ca obiectiv recrutarea inginerilor si expertilor IT. Astfel, peste 2000 de vizitatori au participat la fiecare editie desfasurata, BESTEngineer adresandu-se in proportie de 53 % inginerilor atat cu experienta cat si celor absolventi sau in curs de absolvire. Finalmente, participarea la un targ de cariera este un alt mod pentru a susține candidații in eforturile lor de cautare a unui loc de muncă. La un târg de carieră, candidatii au sansa de a se prezenta direct în fața companiilor care au nevoie de abilitățile acestora, avand astfel un avantaj față de concurență.

Targ de cariere in IT
Ofertele de angajare se adreseaza in special tinerilor clujeni, iar la targuri participa cei mai importanti angajatori de pe piata. Târgurile au loc de două ori pe an, primăvara și toamna, în cateva orașe din România și Republica Moldova unde sunt oferite oportunități de carieră, training-uri și consultanță în carieră pentru tinerii cu studii superioare absolvite sau în curs.

Cariere in alb
Careers in White International organizeaza evenimente in Romania, sub denumirea de Cariere in Alb, iar in editiile precedente a adus angajatori noi, cu focus sporit pe recrutarea de medici rezidenti si specialisti, asistenti, stomatologi si kinetoterapeuti, iar in rol secundar sunt vizati studenti, farmacisti, cercetatori, moase si alte categorii conexe. Aceasta editie a evenimentului aduce peste 5 000 de locuri de munca internationale pentru cadrele medicale. Targul de joburi medicale este deschis publicului, cu intrare gratuita. Cadrele medicale care isi cauta un loc de munca sunt sfatuite sa isi aduca un CV actualizat si o lista de intrebari pentru angajatori.

Zilele carierei in imobiliare
Zilele Carierei in Imobiliare” reprezinta targul de job-uri organizat bianual de Reteaua CENTURY 21® din Romania. Persoanele selectate vor participa, chiar din prima saptamana de colaborare, la cursuri de training in vanzari consultative, management al timpului, comunicare si etica profesionala. Acestea vor fi urmate de seminarii si programe de educatie continua, teoretica si practica.

Adfair
PR&Ad Fair este singurul targ de joburi si internshipuri in domeniul Relatiilor Publice sit Advertisingului din Romania. Scopul principal al evenimentului este facilitarea accesului tinerilor pasionati de domeniul Relatiilor Publice, al Advertisingului si al Comunicarii, pe piata muncii.

Edu2Job
Evenimentul, cu un impact deosebit asupra mediului social si economic, urmareste sa realizeze o conjunctie intre oferte optime si diversificate de pregatire profesionala a tinerilor respectiv oferta locurilor de munca din partea unor mari angajatori, sau firme de recrutare din Vestul Romaniei.

Targ de joburi in vanzari directe
Targul de joburi in vanzari directe revine in Galati in a doua jumatate a luni mai, pentru cea de-a doua sa editie. Un targ la care firmele care ofera locuri de munca sunt companii in sistem de vanzare directa sau Multi-Level Marketing (MLM). In acest an, la targ vor fi prezente nume ca Zepter sau Tupperware (specializata in vanzarea produselor de bucatarie), dar si multe altele.

JobShop
În fiecare an JobShop reuneşte companii renumite, care doresc să comunice cu studenţii și absolvenţii interesaţi de oportunităţile de carieră pe care aceastea le oferă. În cadrul evenimentului, studenţii pot să se înscrie la internship-uri, pot să beneficieze de burse, sau să îşi găsească cariera de vis în cadrul unei companii de success. În timpul evenimentului, pe lângă prezenţa la standurile expoziţionale, companiile susţin prezentări şi sunt oferite training-uri gratuite sub formă de ateliere tehnice. Astfel, targul de joburi se desfaşoară în primavara fiecărui an în patru mari centre universitare din ţară: Brașov, Cluj-Napoca, Iaşi și Timişoara.

Targ de joburi pentru studentii si absolventii de la Universitatea Politehnica, Bucuresti
Targul acesta de joburi reprezinta un prilej bun pentru o selectie optima, pentru popularizarea firmelor in randul studentilor si oferirea unor perspective de angajare ulterioara. Targul a pornit ca un proiect pilot al Ligii Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare, specializat pe IT. Pe lângă locurile de muncă, angajatorii vor oferi tinerilor şi perioade de stagii de practică, programe de internship și burse. Totodată, vor fi organizate seminarii ţinute de specialişti şi cei interesaţi vor avea posibilitatea de a consulta experţi cu privire la forma unui CV şi cum trebuie să arate acesta pentru a fi luat în seamă de marile companii.

Targ ASE Job & Internship
Academia de Studii Economice din Bucureşti organizează cea de-a doua ediţie a Târgului ASE Job & Internship Fair. Târgul se adresează deopotrivă comunităţii studenţilor şi absolvenţilor ASE, cât şi mediului de afaceri: companii multinaţionale şi întreprinderi mici şi mijlocii din România. Vor participa firme din domeniile financiar – bancar, asigurări şi brokeraj, contabilitate, audit şi consultanţă, managementul resurselor umane, marketing, cercetare de piaţă şi publicitate, comerţ, turism, IT-telecom, imobiliar, energie, precum şi din alte domenii economice, de administraţie şi de afaceri, de interes pentru studenţi şi absolvenţi.

Zilele carierei
Zilele carierei este un eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timişoara si implementat prin intermediul Centrului de Informare şi Consiliere a Studenţilor ce are ca si obiectiv general dezvoltarea parteneriatelor cu mediul societal (instituţii şi companii de profil) în vederea identificării de oferte de carieră pentru studenţii şi absolvenţii UPT si nu numai. Grup ţintă al participantilor pentru acest eveniment este reprezentat de studenţii, masteranzii si absolventii, iar in materie de organizatii participante avem companii şi instituţii de profil care sunt interesate să ofere primelor două categorii oportunităţi de carieră.

Targul de joburi
Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare, în colaborare cu Asociatia Studentilor din Politehnica organizeaza Targul de Joburi ce se adreseaza tuturor studentilor interesati de ofertele de munca in domeniul IT&C, iar prin continuarea editiilor de success din anii precedenti LSAC isi propune sa puna in contact firmele in cautare de forta calificata de munca cu studentii interesati de o cariera in domeniu. S-a reusit îmbunatatirea comunicarii între studenti si piata de munca, acestia avand oportunitatea sa îsi formeze o privire de ansamblu asupra perspectivelor pe care le au în mediul IT din Romania. Totodatam o parte importanta a firmelor participante a reusit sa gaseasca studenti care s-au ridicat la nivelul asteptarilor profesionale, devenindu-le angajati.

Hall of fame: Targuri care nu se mai tin anul acesta (2014):

Good jobs
„GOOD JOBS” se adreseaza tuturor categoriilor sociale, atat somerilor, cat si celor deja angajati, atat celor experimentati, cat si celor fara experienta. Expozantii vor prezenta informatii despre joburi, traininguri si internshipuri, despre cursuri de calificare sau recalificare profesionala, despre modalitatea de obtinere a unor atestate si despre programele lor de voluntariat.

Forum de l’emploi
Franco Jobs organizeaza „Forum de l’emploi francophone”, un targ de joburi dedicat candidatilor vorbitori de limba franceza in cautare de oportunitati de cariera, stagii sau burse in companii francofone, iar pe parcursul acestui targ, reprezentantii companiilor vor avea ocazia sa-i cunoasca indeaproape pe candidati, sa le prezinte structura companiei, proiectele si programele de recrutare si sa semneze contracte cu acestia.

Ejobs Expo
Jobs EXPO 2013 este un eveniment de recrutare focusat pe un numar mare de vizitatori si reprezinta oportunitatea de a intalni si identifica cei mai buni angajatori, valorificand oportunitatile profesionale consolidand, iar, in acelasi timp facilitand o relatie fizica intre companiile participante si cei in cautarea unei directii de cariera. Ai ocazia sa ii intalnesti pe cei mai importanti angajatori din Romania si sa aplici la job-urile dorite, valorificand oportunitatile profesionale oferite de cel mai important eveniment de cariera.

Fie ca esti student in cautarea primul job care sa te lanseze in cariera visata sau pur si simplu esti curios si vrei sa aflii mai multe despre evolutia continua a cererilor de pe piata romaneasca, targurile de mai sus reprezinta raspunsul la intrebarile tale. In acelasi timp, daca, pe langa toate acestea, esti in cautarea celor mai buni angajatori si a unui mediu profesionist ce mereu a dat rezultate te invitam sa le vizitezi.

Lasă un răspuns