Targ de joburi Timisoara – 31 octombrie – 1 noiembrie 2014

40 de companii, 60 de specialisti HR si peste 1350 de oportunitati de cariera.

Care sunt pozitiile pe care companiile doresc sa le acopere prin participarea la Angajatori de TOP Timisoara?

 

Saptamana viitoare, pe 31 octombrie – 1 noiembrie la Centrul Regional de Afaceri are loc cel mai mare targ de joburi din Timisoara: Angajatori de TOP. 40 de angajatori, 60 de specialisti HR, peste 1350 de oportunitati de cariera si 5 000 de vizitatori sunt cifrele care definesc editia din aceasta toamna. In plus, in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP vizitatorii au ocazia sa participe la 14 workshop-uri si conferinte.

Cele 40 de companii confirmate reprezinta domenii diferite de activitate, iar oferta joburilor este variata, fiind deschise joburi in departamente precum: Dezvoltare Software (23%), Inginerie (23%), Telecom (15%), Suport Tehnic (9%), Consultanta (6%), Relatii cu Clientii (6%), Achizitii (5%), Contabilitate (3%), Bancar (3%), Vanzari (2%), Transporturi (2%), Resurse Umane (1%), Marketing (1%) si Legal (1%).

Oportunitatile de cariera deschise de companii sunt adresate candidatilor cu diferite nivele de exeperienta: 67% dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 27% joburi si programe adresate studentilor si personelor cu 0-1 ani experienta, iar 6% pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta.  Cateva exemple de pozitii pentru care vizitatorii pot aplica, in functie de nivelul de experienta, sunt:

-pozitii junior: Consultant Financiar, Junior Accountant, Junior Legal Advisor TSR, Exchange Support Engineer,  Junior Manager;

-oportunitati pentru cei cu 1-5 ani experienta: Application Developer C++, Senior Mechanical Engineer, Frontend GWT, Javascript Developer, Laboratory Engineer;

-joburi pentru cei cu peste 5 ani de experienta: Team Manager, Hardware Engineer, Senior Test Engineer, Workshop Engineer, Tax Specialist.

 

In ceea ce priveste cerintele angajatorilor, in urma unui sondaj realizat in randul companiilor prezente la eveniment, a reiesit un top al celor mai apreciate abilitati si competente care cuprinde:

  1. TOP 3 HARD SKILLS:cunostinte de programare (prin cele mai dorite sunt: Java, SQL, Python, C#, C++), cunostiinte de limbi straine la nivel avansat, cunostintele tehnice specifice domeniului in care activeaza;
  2. TOP 3 SOFT SKILLS: dorinta de a invata lucruri noi, abilitati bune de comunicare si abilitatea de a lucra in echipa.

In plus, companiile apreciaza implicarea in activitati extra-curriculare, rezultatele academice foarte bune, implicarea in stagii de practica, concursuri, internship-uri sau proiecte personale in domeniul lor de specialitate. Exista insa si companii care nu urmaresc un numar specific de top skill-uri, ci pentru care  importante sunt pasiunea, implicarea si dorinta de a invata.

Care sunt pozitiile pe care companiile isi doresc sa le acopere prin targul de joburi Angajatori de TOP Timisoara? Foarte multi angajatori au afirmat ca joburile pentru care gasesc cu dificultate candidatii potriviti sunt cele care implica dezvoltarea software si specializari din inginerie, precum si joburile care solicita cunostiinte de limbi straine precum: engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, portugheza, maghiara, turca, greaca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?