Urmeaza targul de joburi virtual

Peste 10 000 de vizitatori si 100 de companii s-au reunit la editia aniversara a celui mai mare targ de joburi

Urmeaza Angajatori de TOP Virtual, pe Hipo.o

 

 Finalul acestei saptamanii a reunit 100 de companii participante si peste 10 000 de vizitatori in cadrul celui mai mare targ de joburi – Angajatori de TOP Bucuresti. Editia cu numarul 20 a targului de joburi a oferit vizitatorilor 5.000 de joburi adresate atat profesionistilor, studentilor si proaspat absolventilor. Pe parcursul celor doua zile cei care au vizitat targul de joburi, au putut aplica la joburile oferite de anagajatorii prezenti, au interactionat cu reprezentantii companiilor si au participat la diferite workshop-uri si conferinte. Dupa editia din Bucuresti, proiectul continua cu editia virtuala, pe www.hipo.ro in perioada 4-17 aprilie.

Pentru a participa la targul de joburi online Angajatori de TOP, cei interesati trebuie sa isi creeze un cont si un CV pe site-ul www.hipo.ro. Dupa accesarea contului personal vor putea interactiona cu platforma 3D a evenimentului, unde pot vizita standurile virtuala ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile si cerintele solicitate de angajatori, pot aplica la joburile disponibile si se pot inscrie la seminarii online (webinarii). Participarea la webinarii este gratuita in baza preinscrierii pe www.hipo.ro, mai multe detalii urmand sa fie oferite in urmatoarea perioada.

Avantajul participarii la Angajatori de TOP Virtual este dat de faptul ca acest tip de eveniment elimina barierele geografice fiind adresat celor care sunt in cautarea unui job, indiferent de orasul in care locuiesc. Angajatori de TOP Virtual se intampla la nivel national si este accesibil din confortul propriilor locuinte, oricui detine un laptop sau calculator, respectiv conexiune la internet. Evenimentul va avea loc in perioada 4-17 aprilie si reuneste o diversitate de oportunitati de cariera, de la pozitii adresate profesionistilor, pana la joburi pentru persoane entry-level. De asemenea, in perioada desfasurarii evenimentului vor fi disponibile si peste 300 de programe de internship&trainee la care pot aplica studentii si proaspat absolventii.

La editia virtuala Angajatori de TOP vor participa 160 de companii, iar o parte dintre angajatorii care au confirmat deja prezenta sunt: Accenture, Allianz Worldwide Partners, Automatic Data Processing (ADP) Romania, BCR, Bitdefender, Coca-Cola HBC Romania, Computer Generated Solutions Romania, DB Global Technology, DB Schenker SSC, Dell, Genpact, Grup Renault Romania, Hewlett Packard Enterprise, HP Inc., IBM, JTI, Kaufland România, Lidl Romania, Microsoft, NN Asigurari de Viata, Oracle, PepsiCo, Playtika, Raiffeisen Bank, SNC Lavalin, TELEKOM Romania, TELUS International Europe, UNIQA Asigurari, Veeam Software, Vodafone Shared Services Romania, Misys Financial Software.

 

Pe scurt despre ce s-a intamplat la editia cu numarul 20 Angajatori de TOP

Editia aniversara Angajatori de TOP Bucuresti s-a incheiat in acest weekend. Evenimentul a reunit 100 de angajatori si peste 10 000 de vizitatori, iar in urmatoarea perioada toate aplicarile candidatilor vor fi analizate de catre specialistii in resurse umane, si ulterior vor fi contactati si chemati la interviu cei care se potrivesc cerintelor solicitate de angajatori. Cateva dintre punctele de interes ale editiei cu numarul 20 au fost:

  • Zona expozitionala. Vizitatorii prezenti au apreciat numarul mare de companii, 100 de angajatori, respectiv 300 de specialisti in recrutare cu care au putut interactiona si afla astfel informatii cu privire la joburile deschise si modalitatea de aplicare.
  • Varietatea celor 5 000 de joburi si oportunitati de cariera dedicate atat profesionisti si persoane entry-level in zone de activitate, de la Retail, Farma, Inginerie, FMCG, IT, Telecom, Servicii, BPO, Banking, E-commerce, Asigurari, Audit si Consultanta.
  • Zona de workshopuri si conferinte sustinute de reprezentantii companiilor. In cadrul acestot sesiuni au participat peste 1500 de persoane. Rolul lor fiind acela de a aduce intr-un cadru mult mai apropiat candidatii si companiile angajatoare, oferindu-le participantiilor informatii cu privire la procesul de obtinere a unui job. Seria de conferinte si workshop-uri dedicate specialistilor cu profil tehnic, a cuprins sesiuni de informare cu privire la ultimele tendinte in tehnologie, prezentare de studii caz si proiecte la care companiile lucreaza in prezent.
  • Zona de CV Experts unde specialistii in recrutare cu peste 10 ani de experienta in HR au oferit recomandari de cum ar putea fi imbunatatit CV-ul pentru a obtine joburi dorit, pe principiul ca un CV bine scris, il aduce pe un candidat mai aproape de jobul dorit.

Foarte multi dintre angajatorii prezenti au participat la eveniment cu zeci sau chiar sute de pozitii deschise. In calitatea de organizatori am observat o crestere cu 25% a pozitiilor deschise in aceasta primavara comparativ cu editia din toamna 2015, iar atragerea candidatilor potriviti este un obiectiv prioritar pentru companiile prezente. Din feedback-ul primit, majoritatea angajatorilor au declarat ca mare parte dintre cei prezenti se potrivesc cerintelor si ca se asteapta, intr-un timp relativ scurt, sa ocupe un procent semnificativ din totalul pozitiilor deschise. In privinta vizitatorilor, peste 95% dintre candidatii care au participat la targul de joburi Angajatori de TOP sunt sau au urmat un program de licenta sau de master.

„In ceea ce priveste candidatii care au aplicat la noi la stand, vor fi contactati pentru stabilirea unui prim interviu in urmatoarele 2 saptamani. Majoritatea candidatilor care au aplicat vorbesc o limba straina, lucru ideal pentru noi” – Iuliana Stan, Manager Recrutare, CGS Romania.

„In urma evenimentului dorim sa ne construim o baza de date solida si de asemenea dorim sa ne concentram pe programe de internship si juniorat. O mare cerere in acest sens este in zona de IT (Java, C, C++), dorim sa dezvoltam relatii solide si de durata cu candidati interesati de acest domeniu” – Elena Popa, HR Generalist, Nobel Telecom.

„Planurile noastre sunt sa identificam un numar cat mai mare de candidati pentru rolurile deschise in Accenture Technology, inclusiv programe de internship.” – Ariel Ungureanu, Recruitment Lead for Technology, Accenture

„Anul acesta, Axway are in plan angajarea a peste 50 de specialisti in domeniul IT, programatori JAVA, C si Javascript, specialisti in testare automata cat si ingineri de suport tehnic” – Alexandru Vrancianu, IT Recruiter, Axway.

„Compania noastra are un plan de recrutare amplu pentru pozitii de Programator junior, Project Manager si Data Processer. Estimam recrutarea in urmatoarele luni a aproximativ 200 de colegi noi pe aceste 3 deschideri” – Otilia Parau, HR Generalist, Ipsos Interactive Services.

Mai multe detalii despre editia virtuala Angajatori de TOP si joburile disponibile in urmatoarea perioada, pot fi accesate pe www.hipo.ro

 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Avand o experienta de 10 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in cele mai importante centre universitare din tara), DevTalks (proiectul reuneste 1000 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data) Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.